Let's Follow us here...~ MY FOLLOWERS.

Tuesday 26 February 2013

PUDING HANTARAN TEMBIKAI

 PUDING HANTARAN BENTUK TEMBIKAI 
HARGA : RM100


PUDING HANTARAN BENTUK TEMBIKAI.


 2 PILIHAN PUDING HANTARAN
- Puding Hantaran bentuk tembikai 
- Puding Hantaran Dwiwarna.

 sesuai utk dijadikan hantaran utk sebarang majlis.


Monday 25 February 2013

TEMPAHAN ..


Pelbagai pilihan tempahan utk hantaran perkahwinan / pertunangan / doorgift
call/sms : 013-3692824 / 017-6275536

TEMPAHAN BAKUL PASTRY & TART BUAH



TEMPAHAN BAKUL PASTRY SEBAGAI HANTARAN PERKAHWINAN
RM170 ( Bakul & 40 biji tart buah + box transparent )


COKLAT HAND BOUQUET & BASKET BOUQUET



Monday 18 February 2013

KEK HANTARAN - DECO FONDANT





~ KEK HANTARAN PERKAHWINAN / PERTUNANGAN~
CHOC CAKE 8" / FONDANT COVERED
READYMADE GUMPASTE FLOWER
HARGA BERMULA DARI : RM160 (bergantung pada deco)



KONGSI RESEPI ~ APEL COKLAT

STEP BY STEP 
Kali ni Arah nak ajar cara2 membuat 'Dipped Apple' atau 'Epal Celup Coklat'...
sesuai utk dijadikan doorgift utk sebarang majlis..
ikuti langkah2...anda pasti dapat menghasilkan dengan mudah apel celup coklat dengan menarik...

1 - Sediakan bahan : Cokat  Susu / Coklat Putih (utk deco) / Apel hijau / Lidi sate
2. Basuh apel dan lap hingga kering..cabutkan tangkai epal dan cucukan lidi sate di tempat tangkai.
3. Cairkan coklat secara double boil...pegang lidi dan celupkan keseluruhan epal. Letakan epal yang telah 
dicelup diatas 'patchment paper' agar coklat tidak melekat ..dan masukan dalam peti sejuk utk keringkan  selama 3-5 minit. 


5. Keluarkan dari peti sejuk..jika ada lelehan coklat di bahagian bawah sudah kering ..potong dengan pisau utk kemaskan tapak epal...cairkan coklat putih dan masukan dalam piping bag. Deco di permukaan epal yang telah disalut coklat..
6. Dekorasi ni di panggil corak kerawang....deco di permukaan coklat mengikut kreativiti ...setelah selesai mendeco..masukan sekali lagi dalam peti sejuk utk keringkan deco.
7. Setelah kering coklat putih yang di decokan pada epal...masukan dalam kotak yang sesuai.
8. Deco dengan reben...

Tadaaaa...ni lah hasil nye...senangkan...dah boleh buat doorgift ..Jangkahayat dlm 1-2 minggu..simpan pada suhu bilik....kalau rajin boleh buat sendiri...kalau tak de masa boleh tempah dengan 
Arahchocolate and Bakery....Selamat Mencuba..!!

~ Arahchocolate and Bakery ~

Monday 4 February 2013

TEMPAHAN HANTARAN.


 CUP CAKE - 16PCS / M
RM100



PUDING HANTARAN


BASKET BOUQUET - LOLICOKLAT SAKURA
RM140


Tempahan dari Zura / Siddiq ,Setapak
Hantaran Perkahwinan
Terima kasih.

PUDING HANTARAN

 PUDING HANTARAN - HEART SHAPE
RM100



Tempahan dari Puan Hanani. 
TQ

BAKUL PASTRY & FRUTTY TART

SET HANTARAN
Bakul Pastry & Frutty Tart - RM170
dengan isian 40 biji Frutty tart /Tart nenas bentuk buah2an.